Corona-kopje-koffie

‘Elke ochtend om 9.30 uur een bakje koffie voor de deur’

,,De hele straat kwam hier zestien jaar geleden tegelijkertijd wonen. Je krijgt dan vanzelf contact, omdat je allebei hetzelfde aan het doen bent. Plus: het klikte gewoon. De buren zijn toegankelijk en open. Het zijn aardig mensen. Af en toe doen we samen een barbecue, we gaan een paar keer per jaar met nog meer buren bowlen en  sinds de corona doen Patricia en ik zo’n beetje elke ochtend om 9.30 uur een bakje koffie voor de deur. Wij werken allebei thuis en op je werk doe je met je collega’s natuurlijk ook weleens een bakje. We hebben het dan over van alles en nog wat, wat er maar naar buiten komt. Even een kwartiertje lekker leuteren.

Een paar jaar geleden hebben we samen met de buren en nog twee huizen twee weekenden flink gewerkt aan het leggen van een nieuwe vlonder. Dat vind ik erg leuk om te doen. Samen klussen, een biertje wanneer we klaar waren. Aan het eind deden we een barbecue met z’n allen.

De band is niet per se intiem. We komen bij elkaar over de vloer, het is gezellig en ongedwongen en we kunnen elkaar alles vragen, maar het is niet zo dat we bij elkaar over de vloer komen voor spelletjes. Het is zo natuurlijk een stuk beter dan buren waar je het helemaal niet mee kan vinden, denk ik. Het is ook functioneel. Ik ben er erg blij mee zo.”

Patricia: ‘Gerben is ook onze ICT-hulplijn’

,,Hiervoor hadden we ook al leuke buren, die zijn zelfs meeverhuisd naar deze straat, maar inmiddels ook weer door verhuisd. Maar ook met de nieuwe buren is het leuk. Zo leuk zelfs dat het een reden is om niet te willen verhuizen. De kinderen zijn 14 en 16 en als we ’s avonds weggaan dan appen we dat de kinderen alleen thuis zijn. We wonen hier heel lekker, met een singel voor de deur waarin je kunt zwemmen en bootje varen. De dochter van Gerben, Fenna, die trekken we soms mee.

Gerben is eigenlijk gewoon heel relaxt. Ik heb hem nog nooit horen klagen. Hij staat altijd klaar om te helpen, in huis, als er iets getild moet worden of met een kopje suiker. De laatste maanden doen we ’s ochtends een kopje koffie, dat is spontaan ontstaan. Maar we komen ook op elkaars verjaardagen. In het begin hadden we nog straatfeesten en we hebben de vlonders gezamenlijk gedaan. Daar ben ik wel heel trots op. Ook proberen we eens in het jaar te bowlen en uit eten te gaan met de andere buren erbij. Dat zijn leuke uitjes. Gerben is daarnaast onze ICT-hulplijn. Als wij een vraag hebben, staat hij alweer op de vlonder.”

Bron: Ad.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.