Écht lekkere koffie wint terrein

12-07-2014. Na alle mooie en hippe koffiebars die overal verschijnen, lijkt nu ook de kwaliteit van de koffie op het werk vooruit te gaan. Is de slechte oploskoffie uit de automaat verleden tijd?
lekkere koffie

Afgelopen weekend kopte een artikel in Het Parool: ‘Slechte koffie wordt niet meer gepikt’. Op veel werkplekken nemen flitsende koffiehoeken het van de standaard en welbekende koffieautomaten over. Starbucks heeft in Nederland sinds november vorig jaar veertig Corner Cafés neergezet bij bedrijven en instellingen. En Douwe Egberts heeft sinds maart acht DE Coffee Kitchens geïnstalleerd.

Dit betekent dan wel dat de koffie niet meer gratis is en werknemers nu voor hun koffie moeten betalen. De vraag is: hebben werknemers dat over voor een bakkie kwaliteitskoffie? Of hebben ze dan toch liever de wat mindere smaak uit de ouderwetse automaat?

Hoewel over kwaliteit en smaak altijd te twisten valt, is het zeker dat de koffiecultuur aan het veranderen is. Of het nu komt door de mooie koffieplekken uit de stad of omdat mensen steeds meer om kwaliteit geven, feit is dat onze dagelijkse cafeïneshot op veel plekken echt vooruit is gegaan.

En hoe zit het met de koffie bij de mensen thuis? Welke koffiezetmethode en koffiebonen drinkt u het liefst thuis?

Tags: , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.