Koffie Hotspots

05-10-2013. Nieuwe, leuke, hippe en gezellige koffietentjes lijken overal als paddestoelen uit de grond te schieten. Waar drink jij het liefst je koffie? En hoe weet je precies waar je de pareltjes onder de koffiebars kunt vinden? Wij vonden drie blogs die de leukste koffie hotspots voor koffieliefhebbers op een rijtje zetten.

Koffie HotspotDe Koffiefilters

De Koffiefilters willen graag een online koffiebeleving creëren en jou het beste van de koffiewereld laten zien. Volgens de dames achter deze website “verbindt koffie mensen met elkaar en maakt ze hen aan het lachen en huilen. Na een ‘bakkie’ kun je er altijd weer tegenaan. Of het nu gewoon thuis is, op kantoor of in een koffietentje op de hoek.” Een boodschap waar SlowDownCoffee zich helemaal in kan vinden. Naast de beste koffiespots van ons land staat de blog boordevol heerlijke recepten en mooi design.

The Coffeevine

The Coffeevine zoekt de beste koffie in “your local community”. Naast oog voor de bijzondere koffietentjes in de grote steden van Nederland, heeft The Coffeevine ook een internationale focus. Een workshop in Londen, de leukste koffiebars in Kopenhagen of de beste spots voor een dagje Antwerpen: het is er allemaal te vinden. The Coffeevine heeft ook een mooie guide klaarstaan om zelf de lekkerste koffie’s te maken.

Dear Coffee, I Love You

Deze internationale blog richt zich op meer dan alleen de beste plekken voor een heerlijke kop koffie. Verschillende artikelen over de oorsprong, cultuur en creativiteit rondom koffie worden op Dear Coffee, I Love You geplubliceerd. Zo vind je er een reportage over Kenia en de vele koffieplantages die zich daar bevinden, een impressie van een koffieproeverij in een chique hotel en een lijst met Recommended Roasters. Als je de categorie Coffee Touring selecteert, vind je de mooiste koffiespots van over de hele wereld. Speciaal voor de Nederlandse koffieliefhebber is er een heerlijke koffietour door Amsterdam te vinden.

Waar ga jij je volgende koffie(variatie) drinken?

Deel hieronder jouw favoriete koffietentje of espressobar met andere koffiefans!

Tags: , , ,


2 reacties op “Koffie Hotspots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.