Uitgestelde koffie

24-12-2013. Al eens iemand een uitgestelde koffie horen bestellen of zien ophalen? Het mooie concept van caffé sospeso is op steeds meer plekken op de wereld bekend. Doe ook mee!

Caffé Sospeso

Het begon allemaal in de koffiebars van Napels. In deze Italiaanse stad is de traditie ontstaan van de caffé sospeso: een uitgestelde koffie. Het is eigenlijk heel eenvoudig: elke koffieliefhebber kan naast zijn eigen koffie een caffé sospeso bestellen. De klant betaald voor deze koffie maar drinkt ‘m niet zelf op: het is een koffie die bestemd is voor een volgende klant die wellicht geen koffie kan betalen. Deze volgende klant kan vragen of er nog een koffie “in de wacht staat” en deze op de gezondheid van de eerste klant drinken.

Uitegestelde koffie

uitgestelde koffieInmiddels is deze Napolitaanse traditie op vele andere plekken op de wereld bekend. Zo is ook de website uitgesteldekoffie.org opgericht, en de daarbij horende Facebook-pagina, om het mooie concept van uitgestelde koffie te verspreiden. Het leuke aan het bestellen van een uitgestelde koffie is dat je niet precies weet voor wie je bestelt. Het enige dat je zeker weet is dat je de minder bedeelde medemens een kopje heerlijke koffie cadeau geeft.

Enthousiast over dit inspirerende concept en wil je weten waar je een uitgestelde koffie kunt bestellen? Kijk bij alle locaties van uitgesteldekoffie.org of op de website ‘Waar is de uitgestelde koffie?’ Ook voor verschillende steden bestaat er een specifieke ‘Uitgestelde Koffie’ Facebook-pagina, bijvoorbeeld voor Amsterdam of Utrecht.

Doe mee en geef een koffie cadeau!

 

Tags: , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.