Slow Roast Coffee

20-01-2014. Koffiebonen kunnen op een snelle manier gebrand worden of op een ambachtelijke en langzame manier geroosterd worden. De koffiebonen van SlowDownCoffee worden gebrand volgens het zogenaamde ‘slow roasting’ principe. Wat houden de verschillende manieren van branden in en wat zijn de gevolgen voor de smaak?

Snel en goedkoop

Het snel branden van koffiebonen is een moderne techniek waardoor er in één keer een grote hoeveelheid koffiebonen voor een lage prijs gebrand kunnen worden. Er wordt zeer hete lucht naar de grote hoeveelheid groene bonen gevoerd zodat deze na enkele minuten gebrand zijn. Deze industriële methode wordt vaak door grote producenten gebruikt die voor een zo laag mogelijk prijs hun koffie willen verkopen. Helaas heeft deze methode ook zijn nadelen: door de snelle branding wordt de koffie vaak bitter en verliezen de verschillende bonen hun unieke smaak.

koffieSlow Roast

Bij het ambachtelijke roosteren van koffie worden de groene bonen blootgesteld aan een lagere temperatuur voor een langere tijd. Hierdoor komen de natuurlijke smaak en aroma van de specifieke koffieboon tot hun recht. Dit komt omdat de smaken die in de koffiebonen verborgen zitten zo dus ook de tijd krijgen om vrij te komen. Veel koffieliefhebbers vinden daarom dat ‘slow roasting’ voor een lekkere kwaliteit koffie zorgt en de unieke smaak van de koffiebonen tot hun recht laat komen.

Beide manieren van branden hebben zo hun voordelen. We willen allemaal graag een kopje koffie voor een lage prijs, iets wat met de moderne techniek mogelijk is. Toch zien we nu in de trend van kwaliteitskoffie dat de unieke smaak van koffie erg gewaardeerd wordt. SlowDownCoffee wil graag de mooie, bijzondere smaak van koffie laten proeven waardoor wij onze koffiebonen op de ambachtelijk manier laten roosteren.

Tags: , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.