Iedere zetmethode een andere maling

06-09-2013. Er zijn vele manieren om koffie te zetten. Van grote espressomachines tot een simpel filter op een kopje. Maar welke koffiemaling heb je eigenlijk nodig voor welke manier van koffie zetten?

Espresso maling: fijne maling

Een lekkere espresso kan thuis op verschillende manieren gezet worden: met een heus espressoapparaat(je) of met een Italiaans potje op het vuur, ook wel een Percolator genoemd. Voor beide manieren is een fijne maling nodig. Dit is onder andere het geval omdat het water relatief kort met de koffie in aanraking komt en daarom gemakkelijk bij de smaken van de koffie moet kunnen. In de webshop kun je voor deze maling kiezen door ‘Espresso maling’ te selecteren. Maalt je espressomachine zelf de bonen, kies dan simpelweg voor ‘Hele bonen’.

koffie maling cafetiere

Cafetière maling: grove maling

De van oorsprong Franse methode van koffiezetten heeft een grovere maling nodig. Omdat de gemalen koffie door middel van een zeefje naar beneden wordt gedrukt, moet deze niet te fijn zijn. Anders zit je met ongewenste koffieprut in je heerlijke kop koffie. Juist omdat de maling grof is, is het de bedoeling dat je de koffie ongeveer drie minuten laat trekken voordat je het zeefje naar beneden drukt. Zo heeft het water namelijk voldoende tijd om alle smaken uit de grof gemalen koffie op te nemen. In de webshop van SlowDownCoffee kun je deze maling bestellen door ‘Cafetière maling’ te selecteren.

koffie maling espresso

Snelfilter maling: medium maling

koffie maling snelfilter De ouderwetse snelfilter wordt nog steeds door veel mensen gebruikt. Daarnaast zorgt de trend van SlowCoffee dat het vertrouwde filter onder barista’s een nieuwe waardering heeft gekregen. Het filter wordt nu vaak rechtstreeks op een kop of beker gezet waarna het water wordt opgeschonken. De maling die voor filters geschikt is, is een medium maling. In de webshop van SlowDownCoffee kun je deze bestellen door simpelweg ‘Snelfilter maling’ te selecteren bij de koffie van jouw keuze.

Tags: , , ,


Een reactie op “Iedere zetmethode een andere maling

  1. Ik heb een cafetiere en gebruik grove maling..
    Ondanks dat krijg ik het zeefje niet in een keer naar beneden..pas als ik er wat koffie uit laat lopen lujt het me wel..
    Mijn vraag is hoe dat kan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.