1-4-2018. Hoe maakt ik een Cappuccino? Wat is de oorsprong van een Cappuccino? Cappuccino is vol en romig van smaak met een wit laagje melkschuim. Een goede cappuccino bestaat voor een derde deel uit espresso, een derde deel uit hete melk en een derde deel uit melkschuim.
Kapuziner Kaffee is de oorsprong van het huidige cappuccino. Het Kapuziner Kaffee is ontstaan uit verschillende koffiesoorten in het Oorstenrijkse Wenen. Hier is het gebruikelijk om koffie te drinken met hete melk, al dan niet opgeschuimd. Dit noemen ze is wenen een ‘Melange’. Voor de ‘Melange’ is geen vast recept, want de drinker bepaald zelf de hoeveelheid melk. Een van de manieren om duidelijk te maken hoe men een Kapuziner Kaffe Melange wil drinken is het aangeven van de kleur. Zo is een Franziskaner een kopje met zoveel melk dat het de lichtbruine kleur aanneemt, een Kapuziner is een wat donkerdere koffie, sterker en minder melk.
De cappuccino zoals wij hem kennen is bakkie koffie vol en romig van smaak. Om het af te maken maak je het af met een wit laagje melkschuim. Een goede cappuccino bestaat voor een derde deel uit espresso, een derde deel hete melk en een laatste derde deel melkschuim. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen
zijn: Espresso Vicara, Espresso Samadhi en Espresso Sananda. Wil je het eens
proberen, bestel eens een espresso proefpakket.
Ingrediënten:
Bereiding:
Drink smakelijk!
Team SlowDownCoffee
Tags: koffie, koffiedrinken, verse koffie, versheid