Koffierecept: Hoe maak je een Latte Macchiato?

1-4-2018. Dit keer kijken we naar een Latte Macchiato. Hoe maak je nu een Latte Macchiato? Wat maakt een Macchiato nou anders dan een cappuccino? En wat is de oorsprong van een Latte Macchiato? Als je weet wat macchiato betekend wordt er al gelijk een hoop duidelijk. Lees het nu hier.

Wat is de oorsprong van een Latte Macchiato?

De latte Macchiato heeft wel wat weg van de Nederlandse ‘koffie verkeerd’, een glas warme melk met daaraan een espresso toegevoegd. Je raad het waarschijnlijk al, Latte betekend melk. Maar wat betekend Macchiato dan? Macchiato betekend gevlekt. Oftewel letterlijk vertaald; gevlekte melk. Een Macchiato heeft net als een cappuccino een basis van espresso en warme melk, maar de verhoudingen zijn anders. Bij het bereiden van de Macchiato dien je op de de juiste manier de espresso aan de latte toe te voegen waardoor je een ‘vlek’ in de melk krijgt. Daarna voeg je op het eind karamel toe. Lekker hoor! Hoe deze koffiebereiding is ontstaan is niet duidelijk, men denkt dat het als een vertakking van een cappuccino is ontstaan.

Hoe maak ik een Latte Macchiato?

Zojuist hebben we het al even globaal beschreven, maar hieronder zullen we het specifieker toelichten zodat je precies weet wat je nodig hebt. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Espresso Vicara, Espresso Samadhi en Espresso Sananda. Wil je het eens proberen, bestel eens een espresso proefpakket.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 150 ml hete melk

Bereiding:

  1. Schuim de melk op en schenk de hete melk in een glas, houd een laagje melkschuim over!
  2. Zet de espresso en schenk de espresso vervolgens rustig langs de rand in het glas om een mooi drielageneffect te krijgen (warme melk op de bodem, espresso, melkschuim).
  3. Vul de rest van het glas met de melkschuim.

Drink smakelijk!

Team SlowDownCoffee

 

Tags: , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.