Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over SlowDownCoffee.
Staat je vraag hier niet bij, of heb je een opmerking of suggestie? Neem dan hier contact met ons op.

Hoe vers zijn de koffiebonen van SlowDownCoffee?

Onze koffiebonen worden meerdere malen per week vers gebrand. De branddatum staat altijd op de verpakking. Hieraan kun je zien dat de koffie altijd binnen 3 dagen na branding wordt verstuurd.

Hoe snel heb ik mijn bestelling in huis?

Als je voor 12:00 uur de koffie bestelt, heb je deze de volgende dag al in huis.

Wat zijn de verzendkosten?

Bij SlowdownCoffee betaal je € 5,- verzendkosten. Voor bestellingen naar België rekenen wij een kleine toeslag.

Kan ik ook gemalen koffie bestellen?

Jazeker! SlowDownCoffee maalt de koffie van je keuze voor snelfilter, cafetière of espresso. Selecteer de koffie die je wilt hebben en geef onder het kopje ‘Bestellen’ aan of je hele bonen of gemalen koffie wilt.

Hoe is SlowDownCoffee ontstaan?

Zoals je bij ‘Over ons’ kunt lezen, staat koffie voor ons voor gezelligheid en ontspanning. Even rustig een bakkie doen brengt een gesprek op gang en brengt mensen dichter bij elkaar, of dat nu thuis is of op het werk. Goede en verse koffie is daarbij essentieel. Daarom is het tijd voor SlowDownCoffee.

Waar komt de koffie van SlowDownCoffee vandaan?

Bij al onze verschillende koffie’s staat onder het kopje ‘Achtergrond’ meer informatie over de koffie en waar deze vandaan komt. Wij streven ernaar om al onze koffie Direct Trade te krijgen.

Welke koffiebonen zijn geschikt voor een volautomaat?

Al onze koffiebonen zijn geschikt voor volautomaten. Naast de veelgebruikte melanges voor het maken van espresso kan ook een single origin een heerlijke smaak geven in een volautomaat. Met het proefpakket kun je zelf gemakkelijk beoordelen wat je favoriete koffie is!

Hoe kan ik mijn koffiebonen het beste bewaren?

Koffiebonen kun je het beste op een donkere, luchtdichte plek bewaren. Lees in onze blog ‘de vijanden van koffie’ meer hierover.

Hoe lang kan ik de koffie bewaren als de verpakking eenmaal geopend is?

Om optimaal van de versgebrande koffie te profiteren, adviseren wij om een eenmaal geopende verpakking binnen twee tot vier weken op te maken. Daarna is de koffie zeker nog houdbaar, maar zal de smaak in intensiteit afnemen.