Koffiebewaarbus

Geplaatst op

13-3-2019. De bewaarbussen hebben we in verschillende kleuren. Hierbij delen we mede dat de transparante bussen uit ons assortiment gaan. Zoek je toch transparante? Stuur ons even een bericht, dan kijken we samen naar een oplossing CoffeeVac bewaarbussen, ons advies! De luchtdichte bewaarbussen van CoffeeVac kan je bestellen met je verse koffiebonen zodat je ze na Lees meer.

Koffie bewaren

Geplaatst op

7-1-2019. Koffie bewaren? We hebben allemaal de voorkeur voor verse koffie. Moet je je koffie in een bewaarbus bewaren? Moet de bus of het blik dan luchtdicht zijn? Kortom, hoe kan je dan nu het best je koffie bewaren?  Waarom je koffie beschermen? De versheid van je koffie bepaald voor een groot deel de uiteindelijke Lees meer.

Jarig, we bestaan nu 5 jaar!

Geplaatst op

Utrecht, 9 juli 2018 | Het nieuwe koffiemerk SlowDownCoffee opende op 9 juli 2013 haar webshop. Inmiddels, 5 jaar later, branden we nog steeds met veel plezier onze koffies. Tevreden klanten zorgen voor een glimlach, hiervoor onze dank! Op nog veel jaren Vers gebrande koffie, mét vermelding van de branddatum en gemakkelijk online te bestellen. Op Lees meer.

Koffierecept: Hoe maak je een Latte Macchiato?

Geplaatst op

1-4-2018. Dit keer kijken we naar een Latte Macchiato. Hoe maak je nu een Latte Macchiato? Wat maakt een Macchiato nou anders dan een cappuccino? En wat is de oorsprong van een Latte Macchiato? Als je weet wat macchiato betekend wordt er al gelijk een hoop duidelijk. Lees het nu hier.

Koffierecept: Hoe maak ik een Cappuccino?

Geplaatst op

1-4-2018. Hoe maakt ik een Cappuccino? Wat is de oorsprong van een Cappuccino? Cappuccino is vol en romig van smaak met een wit laagje melkschuim. Een goede cappuccino bestaat voor een derde deel uit espresso, een derde deel uit hete melk en een derde deel uit melkschuim. 

Hoe vers is onze koffie?

Geplaatst op

7-1-2018. Wij krijgen vaak de vraag hoe vers onze koffie is. Een goede vraag, want dat betekend dat onze klanten houden van een vers bakkie koffie! Onze koffies worden in een kleine koffiebranderij op ambachtelijk wijze gebrand. Wat betekend dat voor de versheid van onze koffies? 

Korting op verse koffiebonen

Geplaatst op

11-12-2017. Sinterklaas is weer het land uit en we naderen het einde van het jaar. Bestel je in december, dan krijg je van ons 10% korting op je bestelling. Of het nu hele koffiebonen, gemalen bonen zijn of een koffiebewaarbus is! 

De vijanden van koffie

Geplaatst op

22-10-2017. We hebben allemaal de voorkeur voor verse koffie. Maar de kwaliteit van koffie gaat snel achteruit zodra het gemalen wordt. Binnen 15 minuten verliest de koffie zelfs zo’n 60% van de aroma’s. Maar hoe kan je dan nu het best je koffie bewaren? 

Direct Trade koffie, wat is dat?

Geplaatst op

12-07-2017. Het Fair Trade-keurmerk is tegenwoordig op veel producten te vinden. Van chocolade tot fruit, van noten tot koffie. Het zou de garantie zijn voor een eerlijke prijs voor de boeren in ontwikkelingslanden. In de koffiewereld is echter een nieuwe trend aan het opkomen: Direct Trade koffie.

Écht lekkere koffie wint terrein

Geplaatst op

12-07-2014. Na alle mooie en hippe koffiebars die overal verschijnen, lijkt nu ook de kwaliteit van de koffie op het werk vooruit te gaan. Is de slechte oploskoffie uit de automaat verleden tijd?